Strategy & Consulting

Dig, push, drive, know

Written by Michael Vromans on 27, Juth 2017

Het beste digitale werk heeft in de kern altijd een element waarvan het doel puur is om barrières te verpulveren. Werk gemaakt met een onstuitbare push naar nieuwe gebieden waar we eerder niet konden komen, en wat heersende grenzen doet vervagen tot een schim in ons collectieve online geheugen. Wat die grenzen met de ‘benefit of hindsight’ afdoet als lachwekkend en hopeloos ouderwets. En alles in een tempo waarvan je gelukzalig duizelig wordt. Dat effect heeft het op ons team bij DPDK in ieder geval altijd.

Intern wordt een gigantische hoeveelheid inspiratie en kennis gedeeld, voortkomend uit een drive om onze wildste dromen werkelijkheid te laten worden gekoppeld aan de wetenschap dat dit mogelijk gaat zijn wanneer we iedere dag bergen blijven verzetten. Merken én bureaus die beseffen dat ze zichzelf iedere dag opnieuw moeten uitvinden met relevante innovaties zijn de voorlopers van nu, en de overlevers in de toekomst. 

En dan heb ik het niet alleen de techniek; ook over je doelgroep. Die voelt haarfijn aan of je ze probeert te besodemieteren of wanneer je ze iets ouds voorschotelt. Vraag jezelf af of je ze wel genoeg credit geeft. Ken je ze eigenlijk wel? Of ken je ze middels bounce rates en click ratios? Want alleen wanneer je ongenadig diep graaft in de wereld van je doelgroep en hoe jij nu met ze interacteert zal je richtingen blijven vinden die tot relevantie innovaties leiden tot transformatie. Want transformatie is nu. 

Kijk maar naar je browser. Hoeveel halen jij, je merk of bureau daaruit? En kijk dan eens naar onderstaande voorbeelden. Stuk voor stuk werk dat merken helpt transformeren om dichter bij hun doelgroep te kunnen staan, gemaakt door partijen met de know how waar op te excelleren. 

#1 AIRMAN challenge

Een recruitment tool van de US Air Force in de vorm van een website die het belevingsniveau van een console game naar je mobiele browser brengt: barstensvol motion & sound design, een keur aan missies, achievements en challenges. 

#2 Ableton

De eindeloze mogelijkheden die iconisch muziek-productie platform Ableton biedt, zorgen tevens voor een enorm hoge drempel om te starten met het gebruik. Tot nu. Ableton ontsluit al haar kennis én tools in een online variant waarin je stapsgewijs je tracks kunt componeren. 

#3 Les petites culotées

Een masterclass in ‘doe ons maar een website’. Een product presentatie gemengd met storytelling, fashion shoot en magazine presentatie. Alles uitgevoerd met een combinatie die vroeger een keuze opleverde: ‘finger-licking’ animaties én supersnelle performance. 

#4 SOA AIDS Nederland

Een online, anoniem én persoonlijk gesprek met de seks-hulplijn van SOA AIDS Nederland. DPDK ontwikkelde deze dienst die een slimme conversational interface naar je mobiele browser brengt en mensen met seksuele vraagstukken verder helpt richting huisarts, kliniek of veilige thuistests.

#5 Snapdrop

Progressive web apps bieden app functionaliteit op het web. Een ontwikkeling die - op termijn - de hele appstore op zijn grondvesten zal doen schudden, en misschien wel in kan doen storten. Snapdrop is er zo één: het laat je bestanden direct tussen devices delen. Zonder deze op te slaan op de servers van je filesharing aanbieder. Denk AirDrop, maar dan wél werkend én vanuit je browser.

STORY WRITTEN BY
Michael Vromans
Chief Creative Officer

Michael Vromans

Chief Creative Officer

Any questions about Dig, push, drive, know ?

Contact Michael